CERAMOTHERM®3000

Un încălzitor radiant pentru schimbarea scutecului bebelușilor, consult și terapie intensivă

Incalzire usoara si placuta

În diferite situații, pacienții au nevoie de susținere pentru a menține temperatura corpului lor. Aceasta este valabilă în cazul în care bebelușii sunt dezbrăcați pentru a li se schimba scutecul noilor născuți care sunt consultați o perioadă de timp mai îndelungată, pacienților internați și în timpul pregătirii înainte de o intervenție chirurgicală și în perioada de recuperare. Încălzitoarele radiante cu infraroșu sunt ideale pentru acest scop. Dar care este cea mai potrivită?

Radiația în infraroșu este parte a spectrului solar și este invizibilă pentru oameni. Este divizată în trei game în funcție de lungimea de undă.

IR-A

Radiația cu lungime de undă scurtă (0,78-1,4 μm) –penetrează adânc în țesutul subcutanat și are un efect adânc de încălzire. Ochiul este transparent pentru radiația infraroșie cu lungime de undă scurtă și poate apărea o lezare a retinei fără nici o avertizare prealabilă. De aceea, radiația IR-A trebuie utilizată doar pentru anumite proceduri intensive de terapie sub supraveghere medicală. A se retine importanța protejării pielii, în particular pielea subțire a bebelușilor și a bebelușilor prematuri, când vorbim de riscul generării de leziuni cauzate în urma penetrărilor adânci.

IR-B

Radiația cu lungime de undă medie (1,4-3,0 μm) –ajunge la straturile medii ale pielii (derma) și are ca efect încălzirea epidermei și a dermei de dedesubt precum și afluxului de sânge.

IR-C

Radiația cu lungime de undă lungă (3,0-10 μm) –penetrează straturile de piele superioare și are ca efect încălzirea uniformă și ușoară a corpului uman.

Încălzitoarele radiante CERAMOTHERM®

Încălzitoarele radiante CERAMOTHERM® degajă radiație infraroșie în spectrul de lungimi de undă de 1,5 – 6,8 μm (IR-B + IR-C), în funcție de temperatura suprafeței elementelor de încălzire ceramice.

Atunci când radiațiile infraroșii medii și lungi ating corpul uman, acestea sunt absorbite de straturile superioare ale pielii și sunt
convertite în căldură. Acestea nu penetrează adânc în straturile de țesut sensibile la radiații. Circulația sanguină este îmbunătățită și sângele încălzit este transportat și distribuit în corp.

Radiația infraroșie CERAMOTHERM® este sensibilă și convertită în mod eficient în căldura corporală sensibilă și placută.
Încălzitoarele radiante CERAMOTHERM® sunt rezultatul a peste 40 de ani de dezvoltare continuă în domeniul utilizării radiației infraroșii în scop medical. Manipularea și funcționarea comodă, operarea facilă precum și utilizarea în siguranță sunt printre prioritățile acestui încălzitor radiant.

Radiația infraroșie CERAMOTHERM® este sensibilă și convertită în mod eficient în căldura corporală sensibilă și plăcută.

Încălzitoarele radiante CERAMOTHERM® sunt rezultatul a peste 40 de ani de dezvoltare continuă în domeniul utilizării radiației infraroșii în scop medical. Manipularea și funcționarea comodă, operarea facilă precum și utilizarea în siguranță sunt printre prioritățile acestui încălzitor radiant.

Eficiență de încălzire impresionantă

Eficiență de încălzire impresionantă

Radiațiile infraroșii nu încălzesc aerul ambiental dar sunt absorbite de corpurile pe care le întâlnesc și sunt astfel convertite în căldură.

Reflectorul nou conceput cu eficiență ridicată direcționează căldura către perna pacientului chiar și mai eficient. Și mai uniform. Funcția Quick-Heat (încălzire rapidă) produce energia de încălzire necesară în intervale de timp scurte și surclasează astfel încălzitoarele radiante convenționale

Ușor de operat

În mod asemănător cu linia de produse deja consacrate, THERMOCARE și VARIOTHERM®, intensitatea și lumina sunt selectate intuitiv conform principiului ‘selectează – reglează – confirmă’.

O reglare directă accidentală, e.g. efectuată de către vizitatori, este impiedicată.

Afișajul color ajustează luminozitatea sa la condițiile de iluminare existente.
Aceasta asigură o bună capacitate de citire, pe timp de zi și de noapte. Atunci când dispozitivul este răcit după închidere, afișajul devine mai întunecos pentru a nu perturba somnul de noapte.

Ajustarea intensității conform necesităților

Configurarea dură, brutală a capacității de încălzire ține deja de trecut. În
special pentru micii bebeluși este obligatorie o ajustare sensibilă a intensității radiației conform nevoilor lor.

Sistemul CERAMOTHERM® permite o ajustare fină a intensității în mW/cm², opțional în %. O valoare de pornire pre-configurată poate fi selectată din meniu.

Intensitatea selectată emisă catre pacient este calculată de un procesor conform distanței față de perna pacientului.

Această tehnică permite menținerea temperaturii corpului la adulți, nou-născuți și chiar micilor bebeluși născuți prematur în timpul terapiei intensive.

Utilizări cu maximă siguranță

Spectrul infraroșu al încălzitoarelor radiante CERAMOTHERM® a fost selectat astfel încât pe de o parte, pacienții sunt încălziți eficient și pe de altă parte, dispozitivul nu poate genera nici o leziune la nivelul ochilor sau pielii.

Pacienții foarte mici sau hipotermici necesită în general o intensitate ridicată a radiației pentru a menține temperatura corpului lor. În majoritatea cazurilor aceasta este peste 10 mW/cm² ceea ce pe termen lung poate provoca hipertermie și leziuni ale pielii. Pentru a evita astfel de pericole intensitatea radiației este redusă automat la o valoare de siguranță după o anumita perioadă de timp. Un semnal acustic este declanșat pentru a informa operatorul. Astfel că răcirea este evitată, iar pacientul nu intră în stare de hipotermie. Intensitatea efectivă și durata de echilibrare până la reducerea automată a intensității sunt afișate.

Deoarece elementele de încălzire rămân fierbinți o perioadă de timp după închidere, este afișată intensitatea reziduală.

Temporizatoare integrate

Cu 3 temporizatoare integrate, încalzitorul radiant CERAMOTHERM® este un dispozitiv cu utilizare versatilă.

• Timpul Apgar, pentru îngrijirea post-natală a noilor născuți

• Ceas de oprire, de ajutor pentru multe utilizări.

• Temporizator cu numărătoare inversă, întotdeauna indispensabil pentru
utilizări cu durată de timp limitată.

Siguranță integrată

Din motive de costuri, multe încălzitoare radiante de pe piață nu conferă caracteristici de siguranță esențiale. Parte a suprafețelor lor expuse pot deveni periculos de fierbinți și nu au protecție eficientă, întrerupător de închidere sau dispozitive de avertizare.

Acesta nu se întamplă și în cazul încălzitoarelor radiante CERAMOTHERM® 3000! Acestea au fost concepute astfel încât să ia în considerare standardele actuale și având siguranță integrată ca prioritate principală pentru a minimiza toate riscurile posibile. Elementele de încălzire sunt aranjate în spatele unui element de protecție sensibil la atingere și împiedică copiii activi, operatorii și alte persoane să atingă elementul de încălzire fierbinte de 200 – 800 °C. Elementele de încălzire
sunt prevăzute cu protecție, astfel încât nu poate fi generat nici un risc.

Mai mult decât atât, un design rotund minimizează extremitățile ascuțite și colțurile pentru a proteja operatorul de posibile răniri.

Detectarea automată a distanței cu compensarea intensității

Încălzitoarele radiante CERAMOTHERM® de perete cu înălțime reglabilă sau elemente pe tavan sunt prevazute cu detectarea automată a distanței cu compensare brevetată a intensității.

Autodetect (Auto-detectare). Pentru alte modele de dispozitive, această caracteristică este opțională. Funcția Autodetect vă reduce imediat intensitatea radiației atunci când distanța la pacient este redusă și vă crește automat intensitatea în cel mai scurt timp posibil când distanța până la pacient este mărită. Intensitatea este reglată la un nivel de echilibru, iar parametrii pentru intensitate și distanță sunt afișați în mod adecvat. Aceasta este o tehnică unică.

Reflectorul

Încălzitoarele radiante CERAMOTHERM® au un reflector cu eficiență ridicată ce direcționează intensitatea radiației elementului de încălzire direct și uniform la perna pacientului. Formarea unui fascicul periculos este exclusă.

Reflectoarele parabolice cu fascicul sub încălzitorul radiant sunt un pericol pentru operator și sunt de domeniul trecutului.

CERAMOTHERM® 3100

CERAMOTHERM® 3100 cu 1 element de încălzire, în special pentru încălzirea bebelușilor în timpul încălzirii postnatale, a schimbării scutecului și a consultului precum și pentru utilizare în timpul tratamentelor de îngrijire.

Dispozitivul este, de asemenea, adecvat pentru încălzirea parțială a părților corpului.

CERAMOTHERM® 3200

CERAMOTHERM® 3200 cu 2 elemente de încălzire, acoperă o suprafață extinsă. Utilizare în siguranță pentru nounăscuții prematuri, bebeluși, copii și adulți, precum și pentru pre-încălzirea paturilor pacienților.

CERAMOTHERM® 3300

CERAMOTHERM® 3300 cu 3 elemente de încălzire, dezvoltat în special pentru tratamentul pacienților cu arsuri severe care nu au abilitatea de a-și regla singuri temperatura corpului. Informații suplimentare cu privire la posibilitățile de montare și detalii cu privire la dispozitive sunt disponibile la cerere.

Încălzire ușoară și plăcută în timpul schimbării scutecului bebelușilor și consultului

Trebuie evitat faptul că, în special bebelușii nou-născuți dezbrăcați își
pierd temperatura corpului.

În timpul îngrijirii post-natale și după îmbăiere are loc o pierdere considerabilă a căldurii prin convecție. Deseori, nou-născutul simte disconfort și plânge sau chiar se răcește. Considerând că până la 20% din caldura corpului este pierdută în timpul schimbării scutecului, zonele de schimbare ale bebelușilor trebuie păstrate confortabile și calde pe o perioadă mai îndelungată.

Încalzitoarele radiante CERAMOTHERM® conferă o stare de bine pentru micii pacienți. Bebelușii cărora nu le este frig sunt mult mai relaxați și calmi în timpul tratamentului, schimbării scutecului și consultului. Aceasta liniștește, de asemenea, părintii și susține o interacțiune relaxantă între parinți și bebeluși.

Încălzire – oriunde este necesar

Soluția adecvată pentru fiecare situație

Cu o gamă variată de componente, încălzitoarele radiante CERAMOTHERM® pot fi adaptate variilor cerințe speciale. Este posibil să se combine încălzitoarele radiante cu luminile de consult sau cu dispozitivele de fototerapie. Se poate realiza chiar și o combinație de mai multe încălzitoare radiante pentru o zonă centrală de schimbare a bebelușului.

Caldură flexibilă oriunde

Încălzitoarele radiante au nevoie adesea să fie arănjate complet flexibil, fie pentru a asigura spațiul necesar, pentru a încălzi anumite parți ale corpului, sau pentru a le pivota în poziție de parcare după utilizare.

Pentru paturile de examinare mobile și tărgi cu înăltime reglabilă, în majoritatea cazurilor este necesar un încălzitor radiant cu capacitate de pivotare și înălțime variabilă.

Pentru aceste utilizări un braț cu racord dublu cu gamă larga de pivotare și cap de fixare flexibil ajustează încălzitorul radiant în orice poziție dorită pentru pacient. Acest model este disponibil pentru asamblare pe perete sau pe tavan.

În ceea ce privește sistemele cu înălțime reglabilă trebuie avut în vedere că intensitatea radiației emise către pacient se va modifica în mod decisiv conform distanței dintre încălzitorul radiant și pacient. Cu cât mai scurtă este distanța, cu atât mai mare este intensitatea, și invers.

Funcția de detectare brevetată a distanței Autodetect cu compensare automată a intensității echilibrează variațiile de distanță rapid. Aceasta garantează de asemenea că încălzirea este oprită automat atunci când ajunge sub distanța de siguranță. Orice pericol pentru pacient este exclus.

CERAMOTHERM® 3000 pentru utilizare mobila

Încălzitoarele radiante pe un stand mobil sunt o bună alternativă la încălzitoarele radiante montate pe perete sau pe tavan. Un încălzitor radiant mobil este recomandat atunci când dispozitivul va fi utilizat în diferite locuri sau în incinte diferite sau atunci când din motive constructive asamblarea nu este posibilă.

Standul reglabil pe înălțime este mobil pe patru roți antistatice, iar două dintre acestea pot fi blocate.

Datorită înălțimii reduse a piedestalului încălzitorului radiant acesta poate fi utilizat, de asemenea, la paturile pacienților sau la mesele din sălile de operații. Forma în V permite o utilizare optimă a incintei. Față de piedestalele cu 5 picioare, căile de acces pentru personalul medical sunt păstrate libere. Pentru a poziționa încălzitorul radiant la distanța optimă deasupra pacientului, este prevăzit un semn de distanță care trebuie ajustat la nivelul pernei pacientului. Astfel, distanța de siguranță dintre încălzitorul radiant și pacient este garantată în orice moment.

Stand mobil, reglabil la nivelul
pacientului de la 600 până la 1000 mm,
încălzitor rotativ la 360°, ajustare

pe verticală ± 90°
CERAMOTHERM® 3100
Cod comandă WY3112
CERAMOTHERM® 3200
Cod comandă WY3212

Informații de asamblare

Asamblare pe perete cu prindere flexibilă la patul pacientului

Asamblarea în cărămidă solidă, nisip cu var, conform standardelor de construcție naționale.

În acord cu golurile impuse de arhitect sau de inginerul proiectant. Și cu pereții care sunt de construcție cu greutate redusă, aceștia trebuie ranforsați după cum urmează:
Înălțime 600 mm, lățime conform distanței dintre stâlpi.
Material: Tablă de oțel min. 2 mm grosime sau placă multiplex de min. 35 mm grosime, înșurubată de la stâlp la stâlp. Ca alternativă, pentru pereții de rigips cu placaj dublu (2 x 12,5 mm) suportul colierului brațului peretelui poate fi utilizat articolul M0369. În acest caz, trebuie utilizate ancore de extensie Hilti HDD-S 8 sau echivalent și colierul brațului de perete trebuie înșurubat pe suportul colierului brațului de perete susținut de min. 2 șuruburi x M6 (8.8).

Pentru comanda Nr. WY3101, WY3102/3202, WY3103/3203, WY3104/3204, WY3107/3207

Asamblările pe tavan

Asamblarea pe tavan solid.

Static: Distanța dintre perna pacientului și linia inferioară a tavanului solid de min. 1350 mm și max. 1800, respectiv distanta dintre tavanul solid și tavanul suspendat de max. 400 mm.

Pentru comanda Nr. WY3117, WY3217

În cazul în care distanța dintre patul pacientului și linia inferioară a tavanului solid este mai mare de 1800 mm un inel de ancorare pentru tavan B0327 este necesar. Pentru distanța dintre tavanul solid și tavanul suspendat este de peste 400 mm este necesară o flanșă de conexiune B0329.

Reglabil pe înălțime: Distanța dintre tavanul solid și tavanul suspendat de max. 400 mm.

Pentru comanda Nr. WY3108, WY3208

În cazul în care distanța dintre tavanul solid și tavanul suspendat este de peste 400 mm este necesară o flanșă de conexiune B0329; în cazul în care distanța dintre tavanul solid și tavanul suspendat este de peste 800 mm un inel de ancorare pentru tavan B0328-0 este necesar în mod suplimentar.

Ai întrebări despredispozitivele noastre medicale?

Echipa noastră de profesioniști o să îți ofere sfaturi despre produsele noastre

Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close